IUNIE 2024

Play FreeCell Solitaire and Unwind with this Free Card Game

Joacă FreeCell Solitaire și ia o pauză de la tot stresul.

Introducere în jocurile de cărți FreeCell în 2023

Scris de: Elizabeth Miller | Actualizat ultima dată: 08 August 2023 | Verificat de: Robert Moore

EXPERT DE ÎNCREDERE EXPERT DE ÎNCREDERE
Stăpânirea lui Elizabeth asupra jocului Solitaire, dobândită prin trei decenii de joc și studiu riguros, a poziționat-o ca o expertă inovatoare și foarte respectată, având încrederea atât a pasionaților, cât și a celor novici. Despre Elizabeth Miller

FreeCell Solitaire îți oferă mai multă libertate și posibilități decât majoritatea celorlalte jocuri Solitaire. Nu numai că poți vedea toate cărțile, deoarece sunt ținute cu fața în sus, dar poți muta cu ușurință până la 4 cărți în cele patru celule libere pentru a te ajuta să faci mutări. Așadar, acest ghid vă va ajuta să înțelegeți cum se joacă acest joc de cărți și vă va facilita câștigarea fiecărui joc.

Poți experimenta jocul jucând gratuit FreeCell Solitaire și numeroasele sale variații interesante aici, pe Solitairea.com, cum ar fi:

 • Double FreeCell

 • Three Deck FreeCell

 • Four Deck FreeCell

 • Opt Off

 • Jocul brutarului

Nu este nevoie să descărcați sau să vă înregistrați și puteți profita de funcții utile precum indicii, anularea și refacerea mișcărilor. Personalizați designul cărților, urmăriți rata de câștig și chiar schimbați culoarea de fundal atunci când jucați pe site-ul nostru. Pentru o experiență cât mai captivantă, încercați să jucați în modul ecran complet.

Ghid complet FreeCell Solitaire

Classic FreeCell Solitaire se joacă cu un pachet standard de 52 de cărți și este o modificare a jocului Baker's Game. Diferența esențială este că, în FreeCell, cărțile de joc sunt construite prin alternarea culorilor. Acest lucru contrastează cu jocul Baker's Solitaire Game, unde acestea sunt construite după culoare.

Aproape toate jocurile FreeCell pot fi câștigate, cu câteva excepții rare. Rangurile cărților în FreeCell variază de la As la Rege, atât culorile, cât și rangurile jucând roluri cruciale în joc. Haideți să încercăm să înțelegem configurația și cum puteți începe să jucați acest minunat joc de cărți.

Configurare și pornire

Cum se stabilește un joc de FreeCell Solitaire

Cum se stabilește un joc de FreeCell Solitaire

Jocul FreeCell începe cu opt coloane de cărți, primele patru având câte șapte cărți fiecare, iar ultimele patru având șase. Toate cărțile care formează tabloul sunt împărțite cu fața în sus. Obiectivul tău ca jucător este de a muta cărțile în celulele de origine sau în fundații, așa cum sunt numite, unde fiecare culoare este ordonată de la As la Rege.

Folosiți celulele libere ca suporturi temporare pentru ultima carte dintr-o coloană de tablou atunci când este necesar.

În FreeCell Solitaire, există trei tipuri de grămezi:

 1. Celulele libere: Aceste patru grămezi sunt suporturi temporare în care puteți plasa orice carte doriți.

 2. Fundațiile: Aceste patru grămezi sunt locul în care construiești fiecare culoare de la As la Rege.

 3. Tabloul: Compus din opt grămezi, aceasta este zona principală de joc, unde începe jocul.

După cum puteți vedea, jocul FreeCell Solitaire seamănă foarte mult cu ceea ce vedeți în alte jocuri de cărți clasice precum Klondike.

Cum se joacă FreeCell Solitaire

Cum funcționează jocul FreeCell Solitaire

Cum funcționează jocul FreeCell Solitaire

Combinând norocul și strategia, jocurile FreeCell Solitaire te provoacă să folosești cărțile disponibile și să planifici mai multe mutări. Cu patru celule libere în stânga (de cele mai multe ori) și patru celule de domiciliu în dreapta (de cele mai multe ori), obiectivul este să muți toate cărțile în celulele de domiciliu.

Puteți muta orice carte neacoperită din partea de jos a tabloului, respectând reguli specifice (explicate mai jos) atunci când mutați cărți în fundație, în celulele libere sau în alte coloane ale tabloului.

În imaginea de mai sus, puteți vedea (1,2) că Așii încep o grămadă de fundație de aceeași culoare și este singura carte care poate fi mutată inițial acolo. Cărțile ordonate de la As la Rege în culori alternative pot fi, de asemenea, mutate așa cum se vizualizează (3). Cu cuvinte simple, puteți pune o carte deasupra celeilalte dacă este următoarea carte cea mai mică și este de culoare opusă. De exemplu, un 3 de inimă poate fi așezat cu ușurință peste un 4 de pică.

Reguli de bază explicate

Imagine de joc care arată regulile de bază în acțiune

Imagine de joc care arată regulile de bază în acțiune

În continuare sunt prezentate regulile de bază ale jocului FreeCell pe care trebuie să le cunoști înainte de a juca:

 1. Doi de caro este mutat deasupra Asului de caro pe măsură ce construim grămada de aceeași culoare. Pur și simplu, puteți începe să stivuiți cărțile de aceeași culoare în ordine crescătoare pe grămezile de bază.
 2. Este permisă mutarea mai multor cărți dacă acestea urmează ordinea descrescătoare și sunt în culori alternative.
 3. Utilizarea celulelor libere impune o limită a numărului de cărți pe care le puteți muta în tablou. Limita este întotdeauna egală cu numărul de celule libere goale plus unu. Astfel, dacă aveți 4 celule libere, puteți muta 5 cărți. Dacă aveți doar o singură celulă liberă, puteți muta 2 cărți.
 4. Orice carte sau secvență de cărți poate fi mutată într-un tablou gol și este, de asemenea, considerată ca o celulă liberă la calcularea numărului de cărți pe care le puteți muta.

7 Sfaturi de strategie FreeCell Solitaire pentru a câștiga de multe ori

Pentru a-ți crește șansele de câștig în majoritatea jocurilor de solitaire bazate pe regulile FreeCell, urmează aceste șapte sfaturi și trucuri de expert:

 1. Studiați cu atenție aspectul tabloului înainte de a face o mutare și de a vă dezvolta strategia.
 2. Acordați prioritate descoperirii așilor, a celor doi și așa mai departe, deoarece aceste cărți de joc trebuie să fie plasate mai întâi în fundație.
 3. Fiți precaut atunci când plasați o carte într-o celulă liberă, deoarece aceasta limitează mobilitatea. Nu uitați că umplerea tuturor celulelor libere vă va limita la mutarea a doar 2 cărți deodată.
 4. Concentrează-ți jocul pe golirea coloanelor, deoarece acestea sunt mai valoroase decât celulele libere. Puteți plasa o secvență de cărți într-o coloană goală, ceea ce o face mult mai utilă.
 5. Regii sunt cea mai bună alegere atunci când umpleți o coloană goală. Puteți construi o secvență lungă pe un rege, iar acesta este ultima carte care trebuie adăugată la fundație.
 6. Mutarea unui As sau a unui doi la fundație nu este niciodată o greșeală.
 7. Construiți secvențe ordonate în tablou cât mai mult posibil. Cel mai bine este să folosiți doar două culori pentru a construi o secvență pentru a obține beneficii maxime.

Mișcări avansate și ași prinși

În exemplul de mai jos, veți vedea cum au loc mișcări mai avansate. Să vă explicăm ce se întâmplă pe măsură ce ne planificăm aceste mișcări de expert:

Mișcări avansate și strategie pentru acest joc de cărți

Mișcări avansate și strategie pentru acest joc de cărți

 1. În primul rând, mutăm Regina de caro într-o celulă liberă pentru a elibera Șapte de treflă.
 2. Următorul pas este să plasăm Trei de treflă peste Patru de caro pentru a face o secvență lungă și a elibera Regele.
 3. În al treilea pas, Regina de Pică este plasată peste Regele de caro.
 4. În cele din urmă, secvența de patru cărți este așezată pe Șapte de treflă.

Aceste mișcări evidențiază importanța gândirii în avans în joc, în special utilizarea celulelor libere trebuie să fie atent analizată astfel încât să nu vă blocați.

FreeCell - Eliberați un as blocat

În imaginea de mai jos, veți vedea o strategie avansată pentru eliberarea unui As prins/îngropat.

FreeCell se mișcă în mod avansat pentru a elibera un as prins în capcană!

FreeCell se mișcă în mod avansat pentru a elibera un as prins în capcană!

 1. Deoarece scopul nostru este de a elibera Asul, mutăm cărțile verzi și le plasăm peste Optul de caro.
 2. Valetul de inimă este așezat în mod natural deasupra reginei de pică.
 3. În cele din urmă, Asul de Pică liber este mutat la fundație.

După cum se arată mai sus, vă puteți concentra pe eliberarea cărților Asului, astfel încât să se poată face progrese. Dacă țineți Așii prinși în capcană, atunci va deveni imposibil să câștigați jocul.

Istoria și scopul de a juca FreeCell

Paul Alfille, care lucra la Universitatea din Illinois, a inventat jocul FreeCell în 1978 și a creat prima versiune computerizată. De-a lungul timpului, au apărut mai multe variante, versiunea Classic fiind cea mai populară în prezent. Așadar, FreeCell este o variantă relativ nouă de Solitaire. Cu toate acestea, a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de cărți datorită ratei ridicate de câștig și a gameplay-ului mai simplu.

Scopul final pentru jucătorii de FreeCell Solitaire este de a construi toate cele patru costume din fundații, fiecare în ordinea de la As la Rege. Nu este ușor să câștigi jocul, mai ales ca cineva care încă învață să joace. Nu vă fie teamă să faceți greșeli și folosiți butonul de anulare cât de des doriți. Încercați idei diferite și vedeți ce se întâmplă.

Cu cât experimentați mai mult, cu atât mai ușor va fi să vă obișnuiți să recunoașteți tiparele și să începeți să faceți mișcările corecte în mod natural. Evident, noi, cei de la Solitairea.com, suntem întotdeauna gata să vă oferim sfaturi utile și să vă clarificăm îndoielile.

Cum să câștigi jocul? Completați cele 4 teancuri de cărți cu același număr de cărți potrivite, de la As la Regi.

Cum să câștigi jocul? Completați cele 4 teancuri de cărți cu același număr de cărți potrivite, de la As la Regi.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Întrebări frecvente despre FreeCell Solitaire

Iată cele mai multe întrebări despre jocul de cărți FreeCell adresate de cititorii și jucătorii noștri:

Ce alte jocuri de cărți sunt similare cu FreeCell?

Spider Solitaire Online și Classic Solitaire (Klondike) sunt jocuri de cărți de top pe care le poți juca împotriva ta. Acestea sunt clasificate ca jocuri de răbdare, la fel ca FreeCell Solitaire.

Există și alte versiuni populare ale tipului de joc FreeCell Solitaire?

Da, există diferite versiuni ale jocului FreeCell Solitaire, cu un număr variabil de celule libere, coloane și punți. Unele variante folosesc două pachete de cărți, în timp ce altele schimbă numărul de coloane sau de celule libere pentru a crește provocarea. Jocul lui Baker este, de asemenea, o opțiune pe care o puteți juca.

Sunt majoritatea jocurilor FreeCell câștigabile sau este un mit?

Acesta nu este un mit, deoarece aproape toate jocurile FreeCell pe care le joci online pot fi câștigate, cu doar câteva excepții. Va fi totuși nevoie de strategie și de concentrare pe obținerea victoriei, deoarece o singură greșeală poate duce la o pierdere.

Este jocul FreeCell Solitaire o pierdere de timp, sau are beneficii ascunse?

FreeCell Solitaire merită încercat pentru aspectele sale distractive și de antrenare a creierului. În calitate de jucător obișnuit, te ajută să îmbunătățești gândirea critică, gândirea strategică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Cercetătorii au descoperit chiar că jocul FreeCell poate face diferența între persoanele cu probleme de memorie și persoanele în vârstă sănătoase din punct de vedere cognitiv, atunci când este asociat cu algoritmi de evaluare a performanțelor cognitive.

Care sunt originile jocurilor FreeCell Solitaire?

Paul Alfille a introdus FreeCell în 1978, în timp ce lucra la Universitatea din Illinois. A câștigat popularitate în 1991, când a fost preinstalat pe computerele Windows. Există 1,75 x 10^64 jocuri posibile, ceea ce face imposibilă învățarea tuturor înțelegerilor.

Cum îți afectează creierul jocul FreeCell Solitaire?

FreeCell este benefic pentru creier, deoarece promovează rezolvarea problemelor, gândirea critică și abilitățile de gândire strategică. În plus, un studiu realizat de Oregon Center for Aging & Technology a constatat că jocul FreeCell poate ajuta la identificarea persoanelor cu probleme de memorie.

În cât de puține mutări poate câștiga un jucător un joc de FreeCell Solitaire?

Numărul minim de mutări necesare pentru a învinge un joc FreeCell variază în funcție de cărțile distribuite. Cu toate acestea, pe baza unei analize a mii de jocuri, este posibil să câștigi cu un minim de 48 de mutări în unele cazuri. Acum că înțelegi FreeCell Solitaire, joacă pe Solitairea.com pentru a te bucura de acest joc clasic și de numeroasele sale variante. Experimentați emoția provocării și profitați de beneficiile cognitive în timp ce vă distrați de minune.