IULIE 2024

Joacă Mahjong Solitaire și savurează jocul gratuit de plăci

Joacă Mahjong Solitaire Online gratuit și bucură-te de

Joacă Mahjong gratuit online și în modul ecran complet

Scris de: Robert Moore | Actualizat ultima dată: 10 August 2023 | Verificat de: Elizabeth Miller

EXPERT DE ÎNCREDERE EXPERT DE ÎNCREDERE
Cu 30 de ani de experiență, Robert Moore este o autoritate renumită în Solitaire și Mahjong, aprofundând regulile și strategiile avansate ale acestor jocuri clasice. Despre Robert Moore

Mahjong Solitaire este un joc de potrivire a plăcilor, inspirat de jocul clasic chinezesc Mahjong. Îți va lua mai puțin de două minute să înțelegi elementele de bază ale acestui joc pentru un singur jucător, în care scopul este să elimini toate piesele prin potrivirea lor.

Partea surprinzătoare este că acest joc nu folosește nicio carte de joc și, cu toate acestea, este considerat o variantă de Solitaire. Motivul este că acesta este un joc cu un singur jucător, ca și Solitaire, care folosește dale în loc de cărți. Aruncă-te în runde nesfârșite de Mahjong Solitaire, disponibil gratuit pe Solitairea.com - Jocul nostru gratuit de cărți și aplicația noastră îți oferă următoarele îmbunătățiri în joc în Mahjong Solitaire:

 • Joc nelimitat Mahjong Solitaire

 • Opțiunea de a câștiga doar jocurile câștigătoare

 • Undo și Redo Moves

 • Redistribuirea plăcilor

Ce este un Mahjong Solitaire

Imagine care arată cum arată configurația Mahjong Solitaire.

Imagine care arată cum arată configurația Mahjong Solitaire.

Mahjong Solitaire este un joc captivant de strategie și puzzle cu un singur jucător, care este relaxant ca și jocurile obișnuite de răbdare Solitaire. Este disponibil pentru a fi jucat atât online, cât și cu plăci fizice. Deși își împarte numele cu jocul clasic cu patru jucători "Mahjong", cele două jocuri au formate și reguli net diferite.

Mahjong este un joc multiplayer în care jucătorii folosesc dale și este destul de asemănător cu rummy. În esența sa, Mahjong Solitaire este un joc de potrivire. Trebuie doar să găsești două dale potrivite și să le potrivești pentru a progresa în acest joc unic. Pentru a-l face mai interesant, veți avea un timp limitat pentru a elimina toate piesele, altfel jocul va fi pierdut.

Cum se joacă Mahjong Solitaire

Aici putem vedea frumoasele dale din joc.

Aici putem vedea frumoasele dale din joc.

Încalitate de jucător în jocurile standard Mahjong Solitaire, obiectivul este de a elibera zona de joc prin împerecherea plăcilor identice. Concentrează-te mai întâi pe potrivirea plăcilor vizibile din partea de sus și din lateral, deoarece numai acestea pot fi împerecheate. Pentru a împerechea două piese, trebuie să selectați o piesă și să selectați o altă piesă care se potrivește pentru a le elimina pe amândouă din zona de joc.

PlăcileMahjong care pot fi împerecheate trebuie să fie deschise din stânga sau din dreapta și să nu fie acoperite de alte plăci. Dacă nu mai sunt disponibile alte mutări, puteți amesteca din nou plăcile de până la 5 ori în unele versiuni de joc.

Plăcile au culori asemănătoare cărților de joc, iar acestea sunt după cum urmează:

 • Personaj

 • Cerc

 • Bambus

 • Sezonul

 • Dragon

 • Vânt

 • Floare

În timpul jocului, florile și anotimpurile sunt singurele piese de costum care nu necesită o potrivire exactă. Orice combinație a acestor piese este acceptată ca o pereche, deoarece există doar una singură. Vă puteți gândi la ele ca la clasicii Jokeri din jocul de cărți.

Jocul de țigle este cunoscut și sub numele de Mahjongg Solitaire și Mahjong Game.

Regulile explicate

Doar unele plăci pot fi selectate și potrivite

Doar unele plăci pot fi selectate și potrivite

Așa cum am explicat atunci, Mahjong Solitaire vă cere să potriviți și să eliminați perechi de plăci dintr-un aranjament cu mai multe straturi. Cu toate acestea, mai multe reguli distincte pentru a juca acest joc fac ca jocul să fie deosebit de captivant și solicitant:

 • Configurația inițială trebuie să cuprindă patru straturi, ceea ce sporește dificultatea jocului prin ascunderea și prinderea plăcilor, limitând cât de departe pot merge jucătorii cu strategia.

 • Doar piesele "libere" pot fi potrivite, ceea ce înseamnă că nu pot avea o piesă direct în stânga sau în dreapta lor sau suprapuse.

 • Plăcile care pot fi potrivite trebuie să fie identice ca număr și culoare, cu excepția plăcilor "anotimpuri" și "flori", care pot fi împerecheate fără restricții.

 • Puteți, de asemenea, să amestecați piesele dacă vă este greu să observați mișcările. Solitairea vă permite să faceți amestecuri nelimitate, astfel încât să nu rămâneți niciodată fără opțiuni.

Imagine Mahjong Solitaire care arată o selecție tipică de piese.

Imagine Mahjong Solitaire care arată o selecție tipică de piese.

Cum să câștigi

Pentru acâștiga o partidă de Mahjong Solitaire, tu, ca jucător, trebuie să cureți terenul de joc prin potrivirea și eliminarea tuturor celor 144 de piese. Dar cheia succesului constă în elaborarea unei strategii bine gândite, nu doar în potrivirea perechilor vizibile.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să câștigați mai des:

 • Începeți prin a vă uita la diferitele piese libere și identificați perechile potrivite care vă sunt disponibile.
 • Eliberați mai întâi piesele de sus pentru a deschide majoritatea pieselor blocate în partea de jos.
 • Nu vă gândiți la o singură mutare, ci gândiți câteva mutări înainte. Dacă ați jucat vreodată șah, gândiți-vă la acest joc ca la un joc de șah sau ca la un puzzle care necesită un set de mișcări precise înainte de a câștiga.
 • Încearcă întotdeauna să țintești piesele care blochează cel mai mare număr de piese și elimină-le mai întâi.
 • În cele din urmă, ar trebui să vă bucurați de joc și să aveți încredere în proces, deoarece veți deveni un expert mai devreme sau mai târziu.
Jocul Mahjong este câștigat odată ce toate piesele sunt eliminate.

Jocul Mahjong este câștigat odată ce toate piesele sunt eliminate.

Mahjong Solitaire Sistem de punctaj

Deși o "victorie" în Mahjong Solitaire depinde de curățarea zonei de joc, multe versiuni ale jocului includ și sisteme de punctaj. Aceste metode de punctaj permit jucătorilor să își conteste recordurile sau să concureze cu alții. Diferite jocuri pot folosi diverse criterii de punctaj, cu unii factori comuni. În funcție de versiunea de Mahjong pe care o jucați, următoarele pot fi folosite pentru a vă determina scorul:

 • Timpul de care aveți nevoie pentru a elimina toate piesele

 • Numărul de amestecuri pe care le faceți în timpul jocului

 • Numărul de piese eliminate de dumneavoastră

Stăpânind aceste aspecte ale jocului, veți fi în curând pe cale să deveniți un expert în Mahjong Solitaire!

Dezvoltarea strategiei tale Mahjong Solitaire

Imagine care arată cum să vă planificați mișcările ca modalitate de a dezvolta o strategie câștigătoare.

Imagine care arată cum să vă planificați mișcările ca modalitate de a dezvolta o strategie câștigătoare.

Mahjong Solitaire necesită gândire strategică, concentrare și planificare. Trebuie să eliminați piesele care se potrivesc, deschizând în același timp noi posibilități de potrivire. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le rețineți în timp ce jucați acest joc:

 • Evitați să vă concentrați numai pe plăcile de sus, deoarece ar putea lăsa alte plăci acoperite și ar putea duce la pierderea jocului. Chiar dacă reîmpărțiți, uneori veți avea nevoie de ajutor pentru a potrivi piesele.
 • Ca începător, nu vă vom recomanda să vă faceți griji în privința timpului. Concentrează-te doar pe efectuarea de mutări corecte și pe îmbunătățirea înțelegerii jocului. Viteza dvs. se va îmbunătăți automat cu timpul.
 • Recunoașterea și deblocarea "încuietorilor" este crucială pentru succes. Unele piese care se potrivesc vor fi suprapuse unele peste altele, iar tu va trebui să găsești o modalitate de a debloca mai multe piese prin rezolvarea acestor încuietori. Acest lucru vă va oferi mai multe mișcări de făcut.
 • Uneori, este posibil să aveți 3 piese potrivite. În acest caz, ar trebui să potriviți întotdeauna plăcile care vor debloca cele mai multe posibilități.
 • Plăcile de pe liniile orizontale sunt cele mai greu de eliminat, așa că asigurați-vă că le acordați atenția cuvenită.
Pe măsură ce progresezi, în Mahjong Solitaire rămân mai puține piese de eliminat.

Pe măsură ce progresezi, în Mahjong Solitaire rămân mai puține piese de eliminat.

Mahjong Solitaire poate părea un joc ușor la început, dar pierderea concentrării poate duce la blocarea rapidă. Rămâi pregătit mental și planifică mai multe mutări în avans. Unele perechi pot părea alegeri evidente, dar ar putea fi înșelătoare. Scopul este de a crește numărul de jocuri disponibile, permițând o mai mare flexibilitate a mișcărilor.

De asemenea, este esențial să fii atent la similaritatea personajelor, deoarece te poate păcăli cu ușurință. Dezvoltarea unei memorii vizuale excelente vă va ajuta să distingeți mai eficient diferitele piese. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dezvoltarea memoriei vizuale, deoarece jucând acest joc în mod regulat o va îmbunătăți în mod automat.

În concluzie, Mahjong Solitaire este combinația perfectă a două jocuri emblematice și unul dintre cele mai simple și mai captivante jocuri Solitaire pe care le puteți juca. Așa că nu așteptați și începeți să jucați Mahjong Solitaire aici la Solitairea gratis.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Mahjong Solitaire Întrebări frecvente

Iată câteva întrebări frecvente despre Mahjong Solitaire:

Care este jargonul și termenii din Mahjong Solitaire pe care ar trebui să îi cunosc?

Există trei tipuri de gresie despre care ar trebui să știți:

 • Primul este cel al plăcilor care se potrivesc și pot fi eliminate din joc.
 • Al doilea este cel al plăcilor deschise, care nu au o piesă nici în dreapta, nici în stânga. De asemenea, acestea nu ar trebui să aibă o piesă deasupra lor.
 • Ultima este reprezentată de piesele blocate care nu pot fi mutate fără a muta alte piese.
Dacă le cunoști și le înțelegi corect pe aceste trei, nu trebuie să înveți multe altele pentru a juca bine.

Care este diferența dintre Mahjong Solitaire și Mahjong-ul tradițional?

Deși ambele jocuri au în comun același set de piese decorate, Mahjong Solitaire este un joc de potrivire cu un singur jucător, în timp ce Mahjong-ul tradițional este un joc de masă cu patru jucători, în care jucătorii încearcă să adune o mână câștigătoare de șapte piese, alegând și eliminând câte o piesă pe rând.

Cât durează un joc de Mahjong Solitaire?

Durata unui joc Mahjong Solitaire depinde de experiența și abilitățile jucătorului. Jucătorii experimentați pot elimina tabloul în aproximativ 10 minute, în timp ce pentru începători poate dura mai mult, pe măsură ce învață să se descurce, să dezvolte strategii și să identifice perechile mai eficient.

Este Mahjongg Solitaire diferit de jocul obișnuit?

Nu, jocul a fost doar redenumit cu doi "G" la sfârșitul numelui pe unele site-uri web, pentru a suna mai nou și pentru ca oamenii să îl asocieze cu sporturile electronice.