MAI 2024

Joacă Spider Solitaire și provoacă-ți mintea relaxându-te

Joacă Spider Solitaire și provoacă-ți creierul prin intermediul acestui joc de memorie distractiv.

Ghid complet pentru Spider Solitaire

Scris de: Robert Moore | Actualizat ultima dată: 05 August 2023 | Verificat de: Elizabeth Miller

EXPERT DE ÎNCREDERE EXPERT DE ÎNCREDERE
Cu 30 de ani de experiență, Robert Moore este o autoritate renumită în Solitaire și Mahjong, aprofundând regulile și strategiile avansate ale acestor jocuri clasice. Despre Robert Moore

Spider Solitaire este ca un puzzle complicat care poate dura ore întregi pentru a fi rezolvat. În plus, este una dintre acele variante unice de Solitaire care vă permite să alegeți nivelul de dificultate prin ajustarea numărului de costume. Este o nucă greu de spart, dar nimic nu este imposibil dacă ai îndrumarea potrivită. Ghidul complet al Solitaire Spider al Solitairei Solitairei Solitairei Solitairei te va transforma într-un Spider Solitaire Pro și îți va permite să învingi toate variantele acestui joc de cărți.

Pregătește-te pentru acțiune nelimitată Spider Solitaire la Solitairea.com - este gratuit și poți juca Spider Solitaire Online fără descărcări sau înregistrare prin e-mail. Versiunea noastră de Spider Solitaire se mândrește cu timpi de încărcare rapizi și este compatibilă cu dispozitivele mobile, astfel încât să poți juca din mers.

Profitați de următoarele:

 • Joc infinit

 • Funcția de anulare pentru atunci când ești blocat

 • Sugestii pentru a vă ghida următoarea mișcare și pentru a vă stimula progresul

Obiectivul jocului

Imagine care arată obiectivul / aspectul jocului Spider Solitaire.

Imagine care arată obiectivul / aspectul jocului Spider Solitaire.

Spider Solitaire oferă diverse provocări, de la versiunea cu un singur costum, cu doi costume, până la cea cu patru costume. Pentru simplitate, în acest ghid de joc Spider Solitaire ne vom concentra pe versiunea pentru începători cu o singură suită. Odată ce ați înțeles cum funcționează versiunea cu o singură suită, puteți aplica aceste cunoștințe pentru a juca cu ușurință celelalte versiuni.

În acest joc de cărți, scopul tău este să aranjezi cărțile de joc în ordine descrescătoare de la Rege la As în coloanele tabloului. Odată ce o secvență este completă, mutați-o pe una dintre cele opt fundații. Există anumite reguli Spider Solitaire pe care trebuie să le respectați în timp ce mutați cărțile de joc și pe care le vom discuta în curând.

Veți câștiga jocul atunci când toate fundațiile au o suită completă stivuită de la Rege la As și nu mai rămân cărți de joc.

Cum să joci și să câștigi

Spider Solitaire - Cum se joacă & Mișcările de bază

Spider Solitaire - Cum se joacă & Mișcările de bază

Spider Solitaire este un joc de cărți solo popularizat de Microsoft Windows. Jucat cu două pachete de cărți, jocul de cărți vă provoacă să vă creați o strategie împotriva dumneavoastră.

Pentru a înțelege regulile Spider Solitaire, să examinăm câmpul de joc, care este format din trei părți:

 1. Tabloul: 54 din cele 104 cărți sunt aranjate în 10 coloane, cu cartea de sus din fiecare coloană cu fața în sus.

 2. Stocul: Pe măsură ce jucați, 50 de cărți nedetașate sunt adăugate în coloanele tabloului.

 3. Fundația: În cele din urmă, această zonă va conține toate cele 104 cărți, sortate după culoare și aranjate în opt teancuri de la Rege la As.

Să înțelegem acum regulile de bază ale acestui joc.

 • Atâta timp cât cărțile urmează o secvență descrescătoare, ele pot fi așezate unele peste altele. Astfel, puteți plasa un 6 de orice culoare peste un 7 de orice culoare.
 • Cea mai importantă regulă pe care trebuie să o rețineți este că nu puteți muta împreună cărți de culori diferite. Așa că trebuie să îți faci o strategie și să eviți să combini prea mult culorile.
 • Dacă credeți că nu mai sunt mutări, puteți trage cărți din stoc pentru a adăuga o carte la toate grămezile de tablouri.
 • Doar un rege sau o secvență care începe cu regele poate fi plasată într-o coloană de tablou goală.
Pe măsură ce cărțile sunt mutate și sortate, noi cărți îngropate sunt dezvăluite în Spider Solitaire.

Pe măsură ce cărțile sunt mutate și sortate, noi cărți îngropate sunt dezvăluite în Spider Solitaire.

Un ghid pas cu pas pentru a stăpâni Spider Solitaire

Scopul tău în acest joc este să muți toate cărțile de tablou la fundațiearanjându-le în ordine descrescătoare, cu culori potrivite, de la Rege la As. Odată ce o secvență este completă, aceasta este mutată automat la fundație. Când termini 8 secvențe, vei câștiga jocul. Așa că acum poți ghici de ce acest joc se numește Spider Solitaire. Indiciu: are legătură cu numărul de teancuri de fundație pe care trebuie să le completezi pentru a câștiga.

Jocul nostru unic Spider Solitaire oferă trei niveluri de dificultate:

 • Nivelul 1: One Suit Spider Solitaire (ușor)

 • Nivelul 2: Two Suits Spider Solitaire (greu)

 • Nivelul 3: Solitaire Spider cu patru costume (expert)

O versiune de costum

One Suit Spider Solitaire este unul dintre cele mai populare jocuri de răbdare.

One Suit Spider Solitaire este unul dintre cele mai populare jocuri de răbdare.

Spider Solitaire cu o singură culoare este perfect pentru cei care abia încep. Toate cărțile aparțin aceleiași culori, așa că trebuie să vă concentrați doar pe plasarea cărților în ordine descrescătoare. De exemplu, dacă ai un 4 de Pică, trebuie să găsești un 3 de Pică pe care să îl așezi.

Atunci când mai multe cărți sunt stivuite în ordinea corectă, le puteți muta cu ușurință împreună. În cele din urmă, o secvență poate fi mutată la fundație atunci când este completă.

Încercați să dezvăluiți fiecare carte cu fața în jos prin mutarea cărților deasupra ei. De asemenea, folosiți butonul de anulare de câte ori doriți pentru a repara orice greșeală. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la scorul dvs. atunci când învățați să jucați.

Aceasta este cea mai distractivă variantă, deoarece puteți găsi cu ușurință mutările și puteți termina rapid jocul. Cu toate acestea, cei care au stăpânit-o ar trebui să treacă la variante mai dificile pentru a continua să se provoace.

Spider Solitaire cu două costume și patru costume (modurile Expert)

Regulile sunt mai mult sau mai puțin aceleași în variantele cu două și patru culori, dar adăugarea de noi culori schimbă totul. În varianta cu două suite, veți juca cu cărți de două suite, iar în varianta cu patru suite, toate suitele sunt disponibile.

Regula care schimbă totul și care face ca aceste variante să fie mai dificile în comparație cu One Suit Spider Solitaire este că nu poți muta o secvență de cărți de culori diferite împreună.

Tragerea de cărți noi în Spider Solitaire

Atunci când nu mai ai mutări, împarte cărți noi dacă fiecare coloană de tablou are cel puțin o carte. Nu uitați să umpleți toate locurile goale înainte de a împărți. Regula spune că trebuie să ai cel puțin o carte pe toate cele zece tablete înainte de a putea împărți cărți.

La fiecare coloană din jocul "Stock in the Spider" se adaugă o nouă carte.

La fiecare coloană din jocul "Stock in the Spider" se adaugă o nouă carte.

Sfaturi pentru a câștiga jocul tău Spider Solitaire

În Spider, jonglezi cu cărțile în stive de la As la Rege înainte de a le muta în fundații.

În Spider, jonglezi cu cărțile în stive de la As la Rege înainte de a le muta în fundații.

Iată câteva sfaturi și trucuri solide pentru Spider Solitaire pe care le poți folosi în propriul joc:

 • Coloanegoale: Eliberați rapid coloanele și folosiți-le ca depozit temporar pentru a vedea cărțile cu fața în jos și a le evalua utilitatea. Utilizați butonul de anulare pentru a da înapoi și a încerca o altă coloană.

 • Gestionarea coloanelor: Împărțiți coloanele în stive de lucru și stive de deșeuri. Păstrați stivele de lucru organizate pentru a construi secvențe parțiale. Stivele de deșeuri conțin cărți care nu mai sunt necesare.

 • Nu vă grăbiți: Viteza nu vă afectează scorul, așa că analizați-vă cu atenție mișcările.

 • Stabiliți prioritățile tabloului: Faceți mutări în tablou și luați în considerare posibilitatea de a trage cărți doar atunci când nu mai aveți nicio mutare.
 • Descoperiți cărțile ascunse: Încercați întotdeauna să faceți mutări care dezvăluie cărți cu fața în jos, astfel încât să aveți o mulțime de opțiuni.
O stivă de la Rege la As este mutată la fundație după ce este finalizată.

O stivă de la Rege la As este mutată la fundație după ce este finalizată.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Spider Solitaire FAQ

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim despre Spider Solitaire:

Ce înseamnă "costum" în Spider Solitaire?

Culoare înseamnă numărul de culori care vă vor fi disponibile atunci când jucați jocul. Nivelul 1-suit este considerat ușor, 2-suit este intermediar, iar 4-suit este avansat/expert. Cu cât sunt mai multe costume implicate, cu atât jocul este mai dificil. Mulți jucători au nevoie de ajutor pentru a cuceri nivelul de 4 costume.

Este Spider Solitaire bazat pe noroc sau pe îndemânare?

Succesul în jocurile de solitaire implică de obicei un amestec de îndemânare și noroc. Există nenumărate variante de solitaire cu reguli și condiții de câștig unice. În toate tipurile de jocuri Spider Solitaire, nu toate mâinile pot fi câștigate, dar jocul strategic îți poate crește șansele de victorie.

Cum este calculat scorul tău în Spider Solitaire?

Nu există o metodă standardizată de punctaj pentru Spider Solitaire. Fiecare platformă poate avea un sistem unic. În jocul nostru, scorul tău este determinat de numărul total de mutări și de timpul petrecut. Mai puține mișcări și mai puțin timp petrecut rezultă într-un scor mai mare.

Ce înseamnă "fundație" în Spider Solitaire?

Fundațiile sunt cele patru piloți pe care trebuie să se construiască o întreagă suită sau secvență. În cele mai multe jocuri Solitaire, cei patru ași servesc drept bază a fundațiilor, care includ suitele de inimă, caro, pică și treflă.

Care este istoria jocurilor de cărți Spider Solitaire?

Spider Solitaire, o variație a jocului original Solitaire, este un joc de cărți cu un singur jucător, cu mai multe versiuni, care a câștigat popularitate după ce a fost inclus în Microsoft Windows. Jocul se numește "Spider" Solitaire datorită legăturii dintre păianjenii care au opt picioare și cele opt pile de fundație necesare pentru a finaliza jocul. Versiunea actuală a Spider își are originea în 1949, dar prima sa mențiune a fost în Games Digest în 1937. Această versiune avea un tablou inițial de 50 de cărți în loc de 54, dar, deoarece a fost descris ca fiind un joc bine cunoscut, originile sale datează probabil de la începutul anilor 1930.

Care sunt șansele de a câștiga un joc Spider Solitaire?

La fel ca în cazul Solitaire online clasic, nu toate mâinile Spider Solitaire sunt câștigătoare. Estimăm o rată de câștig de 55-65% pentru Spider Solitaire 1-suit, 20-25% pentru 2-suit și 5-10% pentru 4-suit.Cu cât sunt mai multe costume implicate, cu atât jocul este mai dificil. La Solitairea.com, le permitem utilizatorilor să joace jocuri care pot fi câștigate pentru a evita să rămână blocați într-o situație de neînvins.