MAI 2024

Strategia Spider Solitaire - crește-ți șansele de câștig!

Strategia corectă Spider Solitaire te va face să câștigi de cele mai multe ori

Strategii pentru jocul tău Spider Solitaire

Scris de: Robert Moore | Actualizat ultima dată: 23 Iunie 2023 | Verificat de: Elizabeth Miller

EXPERT DE ÎNCREDERE EXPERT DE ÎNCREDERE
Cu 30 de ani de experiență, Robert Moore este o autoritate renumită în Solitaire și Mahjong, aprofundând regulile și strategiile avansate ale acestor jocuri clasice. Despre Robert Moore

Spider Solitaire sună periculos și complicat, și chiar este. Cei cărora le place să joace jocuri la un nivel superior se vor bucura de puzzle-ul complicat pe care îl prezintă acest joc. Este mai satisfăcător să câștigi un joc de Spider Solitaire decât majoritatea variantelor de Solitaire, deoarece este o realizare rară și greu de obținut.

Noi, cei de la Solitairea.com, vom explica strategiile pe care le puteți aplica pentru a cuceri acest interesant joc de cărți Spider Solitaire în următorul ghid. Atât începătorii, cât și jucătorii avansați de Spider Solitaire vor beneficia de acest ghid. După ce veți termina de citit, veți putea să construiți cu ușurință secvențe și să expuneți cărțile ascunse ca un profesionist.

Coloane goale și cărți ascunse Strategie

Întotdeauna am recomandat să creați o coloană goală și să o folosiți pentru a manevra cărțile care blochează progresul. Totuși, trebuie să vă analizați mai întâi opțiunile și să faceți doar cele mai benefice mișcări. Dacă creați o coloană goală făcând mișcări mai puțin optime, vă poate costa.

Lucrul crucial pe care trebuie să îl reții este să nu te grăbești și să folosești întotdeauna acele strategii care se potrivesc bine cu setul actual de cărți. Așadar, vă vom recomanda să vă concentrați pe adăugarea de ordine, ceea ce înseamnă să aveți mai puține schimbări de culoare în timp ce creați secvențe.

De îndată ce adăugați ordine în joc, dezvăluirea cărților ascunse și progresul va deveni mult mai ușor.

Pescurt, nu vă grăbiți să creați spații goale și așteptați ocazia potrivită pentru a face acest lucru.

Strategii câștigătoare pentru jocul Spider Solitaire

Calea spre victorie în toate jocurile Spider Solitaire este, de obicei, între ordine și dezordine. Uneori, trebuie să vă concentrați pe stivuirea cărților care aparțin aceleiași culori. În alte scenarii, nu vă faceți griji cu adevărat cu privire la suitele cărților și le stivuiți pentru a vă îndeplini obiectivul.

De exemplu, te descurci bine creând stive de cărți de aceeași suită, dar vezi că singura modalitate de a avansa este să combini suitele sau să împarți cărți din stoc. În acest caz, nu ar trebui să ezitați și să combinați suitele pentru a descoperi mai multe cărți ascunse și pentru a avea mai multe opțiuni în general.

În modideal, ar trebui să aveți unul sau două teancuri care să conțină cărți de culori diferite, astfel încât restul teancurilor să poată fi mutate cu ușurință. De asemenea, este mult mai ușor să creezi un teanc gol atunci când nu eziți să combini suitele.

Înainte de a muta cărțile în spații goale sau de a combina suitele într-o secvență, trebuie să vă gândiți la restul mișcărilor pe care le aveți la dispoziție. Începeți să luați în considerare toate mișcările disponibile și consecințele lor și deveniți un adevărat maestru al Spider Solitaire în cel mai scurt timp.

Strategii mixte sau cu un singur costum

Jocul devine mai complex pe măsură ce treceți de la Spider Solitaire cu mai multe costume la Spider Solitaire cu o singură culoare. O carte care blochează o alta și faptul de a avea probleme în dezvăluirea cărților cu fața în jos sunt mult mai frecvente într-un joc cu costume multiple.

Trebuie să vă adaptați strategia în funcție de numărul de costume. Combinarea sau nu a diferitelor costume este o decizie esențială pe care trebuie să o iei. Secvențele mixte care deschid oportunități ar trebui să fie întotdeauna binevenite. De asemenea, amânați mișcările care vor opri finalizarea unei secvențe și așteptați cartea potrivită.

O coloană liberă poate fi o resursă excelentă și o puteți crea cu ușurință dacă continuați să creați secvențe care par naturale. Doar nu uitați obiectivul jocului și obișnuiți-vă să rearanjați cărțile pentru a avea mai multă ordine după ce puteți extrage cărți noi.

Rearanjarea secvențelor de cărți

Nu puteți muta o întreagă secvență dacă aceasta are mai mult de o culoare, așa că este posibil să fie nevoie să folosiți grămezi goale pentru a muta o parte din ea. În plus, vă recomandăm să construiți mai întâi secvențe cu cărți mai mari, deoarece secvențele cu cărți mai mici pot fi terminate rapid, iar apoi vă puteți bloca.

În mod ideal, puteți muta o secvență de cărți înalte cu un Rege într-o coloană goală și puteți începe să o construiți acolo. În acest fel, nu veți bloca nicio carte și veți putea crea o secvență completă pentru a o transfera la fundație.

Una dintre cele mai neglijate strategii este pur și simplu să folosești butonul de anulare pentru a corecta mișcările pe care le-ai făcut cu ceva timp în urmă. Scorul tău se va reduce dacă folosești butonul de anulare, dar ar trebui să fie folosit dacă alternativa este pierderea jocului sau crearea mai multor probleme.

În general, Spider Solitaire este mai mult decât un joc de construire a unei secvențe de cărți sau de dezvăluire a acelei cărți ascunse finale. Este un joc în care trebuie să te gândești cu atenție la strategia ta și să o ajustezi pe parcurs. Odată ce înțelegeți starea jocului și modul în care diferite mișcări o afectează, puteți câștiga mai des.

9 Strategii câștigătoare Spider Solitaire

În încercarea de a stivui toate cele 8 fundații cu secvențe descrescătoare de aceeași culoare, de la Rege la As, va trebui să faci o mulțime de alegeri dificile. Ai nevoie de o strategie bună pentru a câștiga, așa că lasă-ne să te ajutăm cu câteva sfaturi avansate pentru a-ți oferi un avantaj:

  1. Cele mai puține cărți ascunse: Dacă doriți o coloană clară, ar trebui să vizați coloanele de tablouri cu cel mai mic număr de cărți ascunse. În acest fel, puteți crea cu ușurință un spațiu de stocare temporară pentru orice cărți nedorite.
  2. Ordinea față de întoarcere: Așa cum am menționat mai devreme, ordinea are legătură cu faptul de a avea mai puține schimbări de culoare pentru a transfera cu ușurință cărțile împreună. Nu te poți gândi cu adevărat să câștigi dacă există prea multă dezordine în jocul tău. Echilibrul dintre cele două (ordine și dezordine) este cel necesar pentru a câștiga într-un joc provocator precum versiunea cu patru suite a Spider Solitaire.
  3. Dezordinea în detrimentul ordinii: Puteți avea una sau două coloane cu schimbări multiple de culoare pentru a menține ordinea în cărțile rămase. Problema este că este foarte greu să alegi care coloană trebuie lăsată în dezordine, așa că va trebui să înveți cum să o faci cu experiență.
  4. Mișcările au consecințe: Trebuie luate în considerare consecințele fiecărei mutări și trebuie să vă gândiți la următoarea serie de mutări posibile după ce faceți o mutare. A face o mutare doar pentru că arată bine nu este modul corect de a juca acest joc de cărți.
  5. Ruperea clasamentului în lanț: Aceasta poate părea o strategie complicată, dar este vorba pur și simplu de a face mutări pentru a stivui cărțile în ordine descrescătoare, astfel încât acestea să urmeze ordinea corectă a rangului. Folosirea acestei strategii vă va crește șansele de victorie cu o marjă uriașă.
  6. Luați în considerare scenariile indisponibile: Dacă puteți muta o carte care blochează alte cărți și apoi obțineți o altă carte favorabilă, aceasta vă poate ajuta să vă apropiați de crearea unei secvențe complete. Prin urmare, trebuie să vă gândiți la scenarii care nu sunt încă disponibile dacă doriți să fiți cu câțiva pași înainte și să câștigați jocul.
  7. Goliți grămezile în jocul timpuriu: Doar o coloană goală poate fi folosită pentru a stoca cărțile care vă opresc progresul. Așa că atenția ta ar trebui să se concentreze pe golirea unei coloane de tablou mai mici pentru uzul tău.
  8. Prioritizează construirea pe cărțile superioare: Dacă creați secvențe cu cărți înalte, le puteți menține pe o durată lungă. Cu toate acestea, secvențele cu cărți joase pot fi terminate rapid și vă va fi greu să progresați cu astfel de secvențe.
  9. Utilizați butonul de anulare: Funcția de anulare poate fi cea mai prețioasă resursă a ta, dacă nu ți-e teamă să o folosești atunci când este nevoie. Nu vă faceți griji cu privire la scor; folosiți butonul de anulare pentru a anula orice greșeală.

Nu există nicio îndoială că Spider Solitaire este o sabie cu două tăișuri, în care o victorie îți poate aduce o bucurie imensă, iar o serie de pierderi te poate urmări pentru mult timp. Așadar, trebuie să aveți răbdare și să folosiți strategiile menționate aici pentru a vă îmbunătăți jocul cât mai mult posibil.

ÎNAPOI LA CUPRINS

Strategia Spider Solitaire - Întrebări frecvente

În cele ce urmează sunt cele mai frecvente întrebări despre strategia Spider Solitaire:

Care ar trebui să fie strategia mea atunci când aleg coloana pentru a expune o carte ascunsă în Spider Solitaire?

Cea mai evidentă alegere ar trebui să fie o coloană cu cel mai mic număr de cărți ascunse în timp ce se încearcă să se expună o carte ascunsă. Acest lucru vă va ajuta să eliberați acea coloană și să o folosiți în avantajul dumneavoastră.

Cum pot folosi ordinea în strategia mea Spider Solitaire?

Puteți introduce mai multă ordine în joc asigurându-vă că există foarte puține sau chiar nicio schimbare de culoare în secvențele pe care le construiți. Acest lucru va facilita mutarea cărților și gestionarea cu ușurință a atâtor coloane.

Cum pot folosi dezordinea în timp ce joc Spider Solitaire online?

Este posibil să doriți ca toate coloanele tabloului să fie ordonate, dar acest lucru nu este posibil în majoritatea jocurilor. Prin urmare, trebuie să alegeți una sau mai multe coloane pentru a avea mai multe schimbări de culoare, astfel încât ordinea din celelalte coloane să poată fi menținută. Dacă echilibrați bine ordinea și dezordinea, șansele dvs. de câștig se vor îmbunătăți considerabil.

Ce este înlănțuirea ruperii de rang în Spider Solitaire și cum ajută la câștigarea jocului?

În această strategie, vei încerca să faci tot posibilul pentru a elimina pauzele de rang, astfel încât cărțile să urmeze ordinea descrescătoare, iar ordinea în joc să crească. Evident, acest lucru va facilita crearea de secvențe lungi și câștigarea jocului.

Cum ar trebui să mă descurc cu coloanele care au mai puține cărți în Spider Solitaire?

Ar trebui să încercați să mutați cărțile din coloanele cu mai puține cărți pentru a crea coloane goale. Cu toate acestea, trebuie, de asemenea, să faceți tot posibilul pentru a menține ordinea și să evitați să faceți mutări care fac mai mult rău decât bine.

Cum pot folosi funcția de anulare în Spider Solitaire?

Puteți găsi pur și simplu butonul de anulare și să faceți clic pe el pentru a anula mișcarea pe care tocmai ați făcut-o. Puteți anula oricâte mișcări doriți, ceea ce vă poate ajuta să încercați diferite mișcări ca începător.